Att bli affiliate i lånesammanhang

Ekonomi och affiliates

Ekonomi och affiliates har mycket stora samband. Här kan du till exempel läsa mer om hur jämförelsesajter för lån fungerar och arbete med affiliate marknadsföring.

Att bli affiliate i lånesammanhang

Något som har blivit allt mer populärt är att bli en affiliate i lånesammanhang, men hur går detta egentligen till? När det gäller lån av pengar vill företag som sysslar med sms-lån eller andra snabblån självklart att många ska ta deras lån och för att låntagare ska upptäcka dem använder de sig av annonsering. Att annonsera och marknadsföra kostar dock en hel del pengar, och det är inte säkert att man får ut något av marknadsföringen.

Allt fler låneföretag har nu upptäckt fördelen av att använda sig av affiliates. Dessa är helt enkelt personer som har en hemsida eller blogg och som vill börja tjäna lite pengar på den. När man är affiliate i lånesammanhang handlar det om att man lägger in reklam för ett visst lån eller en viss låneförmedlare på sin hemsida. Det kan röra sig om en banner, ett sökord eller liknande.

När en person sedan klickar på den specifika reklamen och ansöker om just det lånet, kommer den som har reklamen att bli belönad. Ofta får denne ett par hundralappar per ansökan som görs och godkänns av låneföretaget. Detta innebär fördelar både för affiliaten och för låneföretaget.

De största fördelarna en eller flera affiliates innebär för ett låneföretag är att det inte kostar något att ha marknadsföringen så länge inte någon klickar på länken. Annan typ av marknadsföring kostar pengar oavsett om någon väljer att använda sig av låneföretaget eller inte. Dessutom är kostnaden för affiliates relativt låg om man jämför med kostnaden för till exempel en tv-reklam eller annons i en större tidning.

För affiliaten är en annons eller ett inlägg på bloggen eller hemsidan ett sätt att tjäna pengar helt gratis. Ju fler som finner inlägget och ansöker om ett lån, desto mer pengar kommer affiliaten att tjäna, egentligen utan att behöva göra särskilt mycket.

Affiliate lån

Affiliate med större banker

När det gäller utlåning av pengar har mindre företag som erbjuder sms-lån och olika snabblån vuxit snabbt under en mycket kort tid. Det är främst dessa som erbjuder privatpersoner, bloggare och egenföretagare möjligheten att bli så kallade affiliates. Det finns en stor konkurrens mellan dessa typer av låneföretag och det gör att de behöver marknadsföra sig mer, till exempel med hjälp av affilities.

De riktigt stora bankerna har inte haft samma problem eftersom att många väljer samma banker som föräldrar, släktingar med mera. Många som ska köpa bostad eller bil väljer också de större bankernas lån framför dyrare smålån. Men i dag har tiderna blivit tuffare också för de större bankerna och även dessa har börjat inse sitt behov av marknadsföring.

Man kan som hemsideägare eller bloggare i dag få möjlighet att vara affiliate med de stora bankerna. Ofta finns det dock regler som säger att man inte får använda vissa sökord i annonser eller texter och ofta får man inte marknadsföra sig i sökmotorer. Det kan också finnas regler för om man får köpa sökord eller liknande för att marknadsföra banken.

Hur ges ersättning?

När man är affiliate och marknadsför en större bank, eller några av deras lån, får man ofta några hundralappar när någon klickar sig in på banken från en specifik länk och sedan skickar in en ansökan om att få ett lån. Ofta behöver inte lånet bli godkänt för att pengarna ska betalas ut till affiliaten, utan det räcker med att en ansökan skickas in.

Det är viktigt att man ser till att följa de regler som banken meddelar i samband med att man blir affiliate. Det är till exempel ofta inte tillåtet att man som affiliate gör så att en större bank ser ut att erbjuda sms-lån eller andra smålån när så inte är fallet.

Lån utan UC större än smslån

– vikten av korrekt fokus när lånmarknaden ändras

Många som drömmer om att jobba som affiliate har sedan länge sett lånemarknaden som en potentiell och intressant källa för passiva inkomster. Smslån har varit ett typiskt intressant segment som attraherat affiliates eftersom denna typ av lån har en hög konverteringsgrad, dvs de som söker efter ett lån är i hög grad även benägna att låna – vilket såklart genererar enkla pengar ifall man uppnår synlighet.

Men hur många har egentligen insett att marknaden blivit så förändrad att möjligheterna att tjäna pengar inom detta segment minskat avsevärt och fortsätter att minska? Kanske inte så många. Ännu.

Varför har intresset för smslån minskat?

Egentligen har intresset för att låna pengar inte minskat, snarare ökat – och intresset för att låna pengar snabbt – vilket är innebörden av smslån – förblir någorlunda oförändrat. En sökning i google trends ger en intressant kurva över tiden för dessa fenomen.

Smslån minskar till förmån för lån utan UC

Anledningen till att smslån minskat beror helt enkelt på att lagändringar förändrat låneprodukterna så pass mycket att de inte längre har mycket gemensamt med de lån som de facto var smslånen. Smslånen hade från början aldrig mer än 30 dagars avbetalningstid och man pratade alltid om totalkostnader istället för knepiga ord som räntor och amorteringar.

De var även mycket dyrare och riskabla än dagens snabblån – som företagen numera oftast väljer att väljer att kalla dem. Dagens snabblån har både ett räntetak (max 40%) och kostnadstak (max 100% av lånebeloppet). Alla lån har dessutom en betydligt längre tilltagen löptid.

Snabblånen tillhör fortfarande gruppen högkostnadskrediter – vilket alla krediter som har en effektiv ränta över 30% tillhör. Men de är alltså mildare i sitt upplägg. Att allt fler företag använder ordet snabblån eller andra termer har därför bidragit med att ordet smslån faller bort mer och mer över tid, medan snabblån förblir någorlunda oförändrat men långsamt ökande.

Lån utan UC blir allt mer populärt

Det traditionella smslånet faller alltså bort som sökord men gruppen låntagare som behöver låna pengar enkelt finns egentligen kvar. Det är bara det att de ändrat sitt sökbeteende och istället i större grad söker efter lån utan UC istället för smslån. Detta är alltså långivare som inte använder kreditypplysningsföretaget Upplysningscentralen, vilket gör att lånen blir något enklare beviljade. De fanns även tidigare men det är som att trafiken blivit än mer koncentrerar till lån utan UC.

Faktum är att lån utan UC varit det viktigare sökordet hela tiden – men nu har det alltså blivit ännu viktigare.

Något att tänka på innan du smäller upp din nästa smslånesajt alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *